Carl Fredriks Trädgårdsliv

Skapandet har alltid varit en stor del av mitt liv och den drivkraften har lett mig till där jag är idag. 
Jag är född -74 och de första 4 åren av mitt liv bodde vi en stor del hos farmor på Skillinge säteri söder om Munka-Ljungby. Jag kommer fortfarande ihåg hur den vackra herrgårdsmiljön påverkade mig med fontäner, vinkast, trädgårdsmästeri, promenaderna i bokskogen mm. I en gammal Super8-film finns en scen där jag plockat enorma mängder med perenner som jag försöker bära in till farmor. Problemet var att jag hade plockat lite för många och jag orkade inte bära dem, men kom på att jag kunde slänga dem framför mig. När jag väl var framme med blommorna så var de både trasiga och knäckta vilket gjorde mig väldigt ledsen och frustrerad. Skillinges trädgård påverkade mig så pass mycket att jag senare i livet gjorde mitt examensarbete i landskapsarkitektur
"De bortglömda trädgårdarna på Skillinge säteri"

Furutorps gård, föräldrahemmet.
Furutorps gård, föräldrahemmet.
Skillinge säteri, släktgård
Skillinge säteri, släktgård
Jag laddar med kaffe & mjölk innan äventyren drar igång.
Jag laddar med kaffe & mjölk innan äventyren drar igång.

På 70-talet var det väldigt vanligt med söndagsturer med bilen och så var det även även hos oss. Jag och min bror fick snällt sätta oss i baksätet på en Toyota Celica vare sig vi ville eller ej. Bilturerna hade ofta inget mål utan man körde runt för att titta. 
 

"mina" trädgårdstanter

husvagnen

Första trädgården

Första bilden på mitt växthus som pappa köpte när jag var 10år.
Första sommaren med min första trädgård. Jag byggde och anlade trädgården helt själv.
Min trädgård efter ca 10år.
Så här såg min trädgård ut 2004
Så här såg min trädgård ut 2004
2010 lämnade jag trädgården och idag har naturen fått ta över. Jag kan lova att naturen tar över snabbt. Lite sorg finns givetvis att det blivit så men tiden har inte räckt till skötseln.