vad händer på Furutorps trädgård?

Den trelängade korsvirkesgården från första halvan av 1800-talet ligger mellan Ängelholm och Tåstarp. Här har CarlFredrik Hansson, landskapsarkitekt, tillsammans med Håkan Lindqvist,  skapat en oas som de öppnar upp vid vissa tillfällen under året  och det kommer  besökare från när och fjärran.

Vardagarna ägnas åt att arbeta med olika trädgårdsprojekt ute hos kunder och ritbordet används flitigt där nya trädgårdar växer fram, vackra trädgårdar i olika stilar. Alla designprojekt är handritade.

Kunskap, inspiration och kvalité är våra ledord och genomsyrar hela verksamheten, för att skapa ett utflyktsmål för alla!


Som utbildad och erfaren landskapsarkitekt tar sig CarlFredrik  an trädgårdsdesignprojekt och är ofta med hela vägen från idé till färdig trädgård. All trädgårdsdesign skapas efter kundens behov och önskemål och CarlFredrik skapar allt från strikt moderna till romantiska trädgårdar, men framför allt är lättskötta trädgårdar är efterfrågat. Vi jobbar med allt från mindre planteringar till stora privata parker.
 
Många besöker och tar kontakt med Furutorps Trädgård & Landskap just för dess kunskap om trädgård och för de noggrant utvalda växter som finns att köpa och beställa här, allt från gigantiska träd till små rara örter.
Växterna kommer i största möjliga mån från lokala odlare och från Fair Trade odlare. Vi har många goda kontakter bland landets mest kompetenta växtodlare.

Senaste större projektet på gården är det fantasifulla växthuset som stod klart sommaren 2016. Det är till största del byggt av gammalt material såsom fönster från 1800-talet, gammal handslagen tegel, marktegel från Helsingborg och klädseln är återbruk av ett gammalt vindpinat trädäck.

Utvecklingen av visningsträdgården pågår ständigt och nya spännande och inspirerande miljöer skapas hela tiden.
Välkommen!
CarlFredrik & Håkan
landskapsarkitekt/trädgårdsmästare

Växthuset stod klart 2016. Största delen av huset är byggt av återvunnet material.
Kullerstenen som täcker hela innergården fanns under gräsmattan och restaurerades 2011 Kullerstenen är lagd i ett strikt rutmönster vilket är ovanligt.
Ny plantering  framför den nyrenoverade gaveln skapades i oktober 2018
Ny plantering framför den nyrenoverade gaveln skapades i oktober 2018
Tuppen i fågelbadet glänser i augustinatten.
Tuppen i fågelbadet glänser i augustinatten.