Furutorps trädgård & landskap.

Den trelängade korsvirkesgården från början av 1800-talet ligger mellan Ängelholm och Tåstarp. Här har Fredrik Hansson, landskaparkitekt, tillsammans med Håkan Lindqvist, trädgårdsmästare, skapat en oas som de frikostigt delar med sig av till besökare från när och fjärran.

Innergården består av en stor kullerstensgård och fungerar som navet i verksamheten och i det gamla stallet ryms en annorlunda butik. Här kan du, i skenet av kristallkronor, botanisera bland antikviteter och enklare föremål men också hitta lokalproducerade varor.

Kunskap, inspiration och kvalité är våra ledord och genomsyrar hela verksamheten, för att skapa ett utflyktsmål för alla!
 

Som utbildad och erfaren landskapsarkitekt tar sig Fredrik  an trädgårdsdesignprojekt och är ofta med hela vägen från idé till färdig trädgård. All trädgårdsdesign skapas efter kundens behov och önskemål och Fredrik skapar allt från strikt moderna till romantiska trädgårdar, men framför allt är lättskötta trädgårdar är efterfrågat. Vi jobbar med allt från mindre planteringar till stora privata parker. 

Många besöker och tar kontakt med Furutorps Trädgård & Landskap just för dess kunskap om trädgård och för de noggrant utvalda växter som finns att köpa och beställa här, allt från gigantiska träd till små rara örter.

Växterna kommer i största möjliga mån från lokala odlare och från Fair Trade odlare. Vi har många goda kontakter bland landets mest kompetenta växtodlare.

Senaste större projektet på gården är det fantasifulla växthuset som stog klart sommaren 2016. Det är till största del byggt av gammalt material såsom fönster från 1800-talet, gammal handslagen tegel, marktegel från Helsingborg och klädseln är återbruk av ett gammalt vindpinat trädäck.

Utvecklinegn av visningsträdgården pågår ständigt och nya miljöer skapas hela tiden.

Välkommen!

Fredrik & Håkan

landskapsarkitekt/trädgårdsmästare

Växthuset stod klart 2016 och nu håller vi på att skapa en köksträdgård framför växthuset.
Ny plantering  framför den nyrenoverade gaveln skapades i oktober 2018
Ny plantering framför den nyrenoverade gaveln skapades i oktober 2018
Tuppen i fågelbadet glänser i augustinatten.
Tuppen i fågelbadet glänser i augustinatten.