trädgårdens olika rum.

Under några år har en "ny" trädgård fått växa fram i lugn och ro där vi har utgått från de gamla träden. Vi har försökt att skapa en lugn och harmonisk trädgård som vi känner oss bekväma med. Vi har använt oss mestadels av ett tåligt och väl beprövat växtmaterial dock med vissa undantag. Även om trädgården är lugn och harmonisk så har den många olika rum, med olika teman och tillsammans med överraskningar, humor mm. ger trädgården en helhetsupplevelse som många uppskattar. 
Senaste tillskottet i trädgården är en "vit" perenn i skugga, den så kallade "skymningsträdgården.
I trädgården finns förutom det fanatsifulla växthuset av återbrukat material även massor av olika träd, buskar, perenner och ca 60st olika sorters rosor i olika sammanhang. Är du nyfiken på hur vi byggde växthuset så titta gärna under fliken "växthuset" till vänster.
Välkommen att strosa runt och inspireras när vi har gården öppen eller ring så visar vi gärna runt om vi har möjlighet!  

loading...

Innergården.

Innergården domineras av den vackra kullerstensbeläggningen från mitten av 1800-talet. Kullerstenen är lagd i ett strikt rutmönster. Byggnader omger innergåden på tre sidor och i centrum en kvadratisk plantering med idegranshäck och en ullungrönn med exotiskt uttryck fungerar som vårdträd. Innergården skapar ett microklimat så här har trädgårdens känsligaste växter en given plats. Längs med de varma husfasaderna i den styva leran trivs busk- & klätterrosor.

Köksträdgården.

Köksträdgården blev klar våren 2017. Den består av fyra odlingslådor i trä som bildar en ram runt ett centrum. Formen skapar ett spännande rum och som sammanbinder växthus, gårdsbutik & innergård. 2018 blev första riktiga odlingsåret och vi valde att bredså alla grönsaker & sommarblommor vilket skapade en spännade äng med både ätbart och sommarblommor. Ängen förändrade sig snabbt över säsongen. Det fanns alltid något nytt att äta eller upptäcka i odlingslådorna. Längs med butikens långsida blommar hortensior med 100-tals blommor. 

utsikten.

Den sydligaste delen av trädgården kallar vi "utsikten" Här får det omgivande landskapet komma in extr mycket i trädgården. Här vill vi ha helt fria vyer ut över slätten från både växthus och butik. Det öppna landskapet ger en känsla av frihet och här är det sparsmakat med växter. Framför butikens gavel finns dock en mindre kryddgård.

Njuren.

Skymningsträdgården.

Lustträdgården.

kärleksgången.