85

Nyhet:
Besök gärna vår enkla webbutik där du bl.a kan köpa egendesignade julsaker eller dekorativa inredningsdetaljer. Varan kan hämtas här hos oss eller så skickar vi varan till dig. Maila din beställning och betalning gör du med swish. 
Efter hand kommer vi att fylla på med fler spännande saker.

Julinspiration på Furutorps trädgård.
Här presenteras bilder, tips och ideér på hur du kan dekorera både hem och trädgård!

Ring gärna om ni vill besöka gårdsbutiken utanför våra öppettider. Butikens öppettider är ganska begränsade på grund av övriga arbeten, men om ni vill boka en tid för ett besök så går det bra. Har vi möjlighet så öppnar vi gärna butiken.

Mån-fre arbetar vi med olika trädgårdsprojekt. Ni kan nå oss via telefon mån-fre kl.8-17. Tyvärr är det inte alltid vi kan svara men lämna gärna ett meddelande så hör vi av oss så fort vi kan.
 
Pågående projekt:
-Trädgård i Vejbystrand som ligger nere vid stranden som ska vara klar till sensommaren. Nybyggt hus i en befintlig naturtomt med knotiga tallar som ska förstärkas med spännande former och växter som ska smälta väl in med omgivningen.

-Nyanläggning av en "engelsk äng". Spännade ängsfrö från england, träd, idegran gräsgångar, grillplats och läplantering på Brunskogs säteri, Halmstad

-Nyanläggning av trädgård i ett naturreservat vid Torekovs GK. Det är en stor utmaning att få trädgård och omgivande natur att smälta samman till en helhet. 

-Specialdesignat utekök och utedusch samt ny entrétrappa i betong och stora planteringslådor ska byggas  trädgårdsskötsel Tångvägen, Vejbystrand.

-Nyanläggning av trädgård till ett parhus i Segelstorp. Det ska bli en förfinad naturtomt. Byggstart feb 2018 och trädgården beräknas vara klar till sensommaren

-Förslag till nya stora planteringar framför en stor stenmur som är över 100 meter lång på Stjärnarps säteri utanför halmstad.

-Planeringsarbeten och växtbeställningar till Säbyholms gård utanför Laholm. 


The Green Guide
Vi är väldigt stolta att ha blivit godkända i The Green Guide som riktar sig till trädgårdsturism i Öresundsregionen. Det är väldigt kul att svenska designade trädgårdar har blivit efterfrågade utomlands att det nu skapats trädgårdsrundor med buss! Projektet har skapats av Christina Högardh-Ihr. 

Furutorpslandskap är mycket aktiva på Instagram och presenterar ofta nya härliga inspirationsbilder och trädgårdstips från vår trädgård och hos våra kunder! Bilden högst upp i högra hörnet på den här sidan visar senaste Instagraminlägget.

Verksamhetens uppdrag  med trädgårdsdesign, projektering, skötesel, beskärning mm pågår på vardagar 8-17!


Ring gärna innan om du vill besöka oss på gården utöver våra mycket sparsamma öppettider! Om möjlighet finns öppnar vi gärna stallet och visar trädgården.
0733-79 21 56
mail: furutorp@yahoo.se


Läs gärna HD´s reportage om oss "Röd tråd formar det gröna"

Följ oss gärna på instagram!

Välkommen till Furutorps trädgård & landskap!

Välkommen till en riktigt skåneidyll på den skånska slätten. Furutorps Trädgård & Landskap är inbäddat i lantlig atmosfär på Ängelholmsslätten. Vi är ett litet trädgårdsföretag med landskapsarkitekt och trädgårdsmästare men med ett stort kontaktnätverk inom branschen. Vi arbetar med allt som har med utemiljö att göra. Trädgårdsdesign, gestaltning, konsultation, växtbeställningar, plantering, skötsel, projektering mm. är i fokus och största delen av våra kunder är privatpersoner. Vi öppnar upp gården vissa datum under året där du kan inspireras av vår visningsträdgård med växthus, pergolor, blomsterplanteringar, damm mm och i stallet finns antikt & kuriosa, säsongsväxter och möjlighet att ta en kopp kaffe med hembakat.

Vi på Furutorps trädgård önskar er alla en Riktigt God Jul och Gott slut på 2018.
Vinterbild från december 2017
Vinterbild från december 2017
Fredrik Hansson & Håkan Lindqvist . Foto: Annika Christensen
Viivilla gjorde ett reportage om växthuset som publicerades i februari 2018.
Viivilla gjorde ett reportage om växthuset som publicerades i februari 2018.
Gården är kringbyggd på klassiskt skånskt vis med en kullerstensgård som är lagd i ett rutmönster. Gården byggdes i mitten av 1800-talet.
Gården är kringbyggd på klassiskt skånskt vis med en kullerstensgård som är lagd i ett rutmönster. Gården byggdes i mitten av 1800-talet.
I förgrunden under päronträdet står det stjärnflocka och i bakgrunden blommar lavendel.
I förgrunden under päronträdet står det stjärnflocka och i bakgrunden blommar lavendel.
Vackra vyer över Ängelholmsslätten som också får vara en del av trädgården. Vitlysingen på bilden har blivit en ny favorit som finns att beställa.
Vi utför alla typer av trädgårdsdesign, projektering, växtplaner mm. Bilden visar en helt vanlig villaträdgård vid kusten som gjordes om till en beachgarden. Det var verkligen ett utmanande och annorlunda projekt. Under hösten 2017 kommer det även att byggas ett specialdesignat utekök i rostfritt stål och trä.

Har du frågor, ring eller smsa Fredrik på 0733-79 21 56 eller mejla
telefontid: vardagar 8-17