32

Aktuellt!
Under vintern renoveras stallet och vi kommer att ha återinvigning och presentera ett nytt koncept under våren.

Vi kommer att ha stallet och trädgården öppen under dessa datum:
29/4 kl.12-16
10/5-13/5 Antikturen kl.10-16
19/5 Vårrundan kl.10-17
27/5 Mors dag kl.12-16
16/6-17/6
Trädgårdsrundan 
24/6 kl.12-16
29/7 kl.12-16
26/8 kl.12-16
1/9-2/9 Sensommarrundan
30/9 kl.12-16
6/10 Månskensrundan kl18-21
28/10 kl.12-16
2/12 Julöppet kl.12-16
9/12 Julöppet kl.12-16
 
Pågående projekt:
-Nyanläggning av en "engelsk äng". Spännade ängsfrö från england, träd, idegran gräsgångar, grillplats och läplantering på Brunskogs säteri, Halmstad

-Nyanläggning av trädgård i ett naturreservat vid Torekovs GK. Det är en stor utmaning att få trädgård och omgivande natur att smälta samman till en helhet. 

-Specialdesignat utekök och utedusch trädgårdsskötsel Tångvägen, Vejbystrand.

-Helhetslösning
Äldre trädgård i Laröd som ska byggas om från grunden. Trädgården innehåller olika sittplatser, spa, växthus, stenläggningar och spännande planteringar. Byggstart mars 2018.

-Trädgårdsförslag till ett parhus i Segelstorp. Det ska bli en förfinad naturtomt. Byggstart feb 2018

-Förslag till nya planteringar på Stjärnarps säteri.

-Planeringsarbeten och växtbeställningar till Säbyholms gård


The Green Guide
Vi är väldigt stolta att ha blivit godkända i The Green Guide som riktar sig till trädgårdsturism i Öresundsregionen. Det är väldigt kul att svenska designade trädgårdar har blivit efterfrågade utomlands att det nu skapats trädgårdsrundor med buss! Projektet har skapats av Christina Högardh-Ihr. 

Furutorpslandskap är mycket aktiva på Instagram och presenterar ofta nya härliga inspirationsbilder och trädgårdstips från vår trädgård och hos våra kunder! Bilden högst upp i högra hörnet på den här sidan visar senaste Instagraminlägget.

Det är riktigt hög tid för beskärning. För många av våra växter är det den absolut bästa årstiden för beskärning.

Verksamhetens uppdrag  med trädgårdsdesign, projektering, skötesel, beskärning mm pågår på vardagar 8-17!


Ring gärna innan om du vill besöka oss på gården utöver våra mycket sparsamma öppettider! Om möjlighet finns öppnar vi gärna stallet och visar trädgården.
0733-79 21 56
mail: furutorp@yahoo.se


Läs gärna HD´s reportage om oss "Röd tråd formar det gröna"

Följ oss gärna på instagram!

Välkommen till Furutorps trädgård & landskap!

Välkommen till en riktigt skåneidyll på den skånska slätten. Furutorps Trädgård & Landskap är inbäddat i lantlig atmosfär på Ängelholmsslätten. Vi är ett litet trädgårdsföretag med landskapsarkitekt och trädgårdsmästare. Vi arbetar med allt som har med utemiljö att göra. Trädgårdsdesign, gestaltning, konsultation, växtbeställningar, plantering, skötsel, projektering mm. är i fokus och största delen av våra kunder är privatpersoner. Vi öppnar upp gården vissa datum under året där du kan inspireras av vår visningsträdgård med växthus, pergolor, blomsterplanteringar, damm mm och i stallet finns antikt & kuriosa, säsongsväxter och möjlighet att ta en kopp kaffe med hembakat.

Välkommen till Furutorps trädgård! Gården stod klar år 1840 och växthuset känns nästan lika gammalt, men färdigställdes 2016.
Håkan Lindqvist & Fredrik Hansson. Foto: Annika Christensen
Gården är kringbyggd på klassiskt skånskt vis med en kullerstensgård som är lagd i ett rutmönster. Gården byggdes i mitten av 1800-talet.
Gården är kringbyggd på klassiskt skånskt vis med en kullerstensgård som är lagd i ett rutmönster. Gården byggdes i mitten av 1800-talet.
I förgrunden under päronträdet står det stjärnflocka och i bakgrunden blommar lavendel.
I förgrunden under päronträdet står det stjärnflocka och i bakgrunden blommar lavendel.
Vackra vyer över Ängelholmsslätten som också får vara en del av trädgården. Vitlysingen på bilden har blivit en ny favorit som finns att beställa.
Vi utför alla typer av trädgårdsdesign, projektering, växtplaner mm. Bilden visar en helt vanlig villaträdgård vid kusten som gjordes om till en beachgarden. Det var verkligen ett utmanande och annorlunda projekt. Under hösten 2017 kommer det även att byggas ett specialdesignat utekök i rostfritt stål och trä.

Har du frågor, ring eller smsa Fredrik på 0733-79 21 56 eller mejla
telefontid: vardagar 8-17